Med denna enkla process är det vanligtvis lätt att hålla dina skor rena, men vissa material kan kräva lite mer omsorg. Här är några tips för rengöring av olika typer av skor.

När du rengör dina skor regelbundet ser de bra ut och luktar gott. Här visar vi hur du rengör dina skor utan att skada dem.

Material

Diskmedel

Bikarbonat

Magic Eraser (frivilligt)

Läderbalsam (frivilligt)

Vitvinsvinäger (frivilligt)

Redskap

Skoborste

Tandborste

Mjuk, ren trasa

Mockaborste (frivilligt)

Du måste rengöra skorna regelbundet för att de ska se ut som nya. Så fort du packar upp dina nya skor kommer du att vilja använda – men smuts, lera, repor och fläckar väntar på dig.

Rengöra läderskor

Läderskor tenderar att lättare få fläckar än andra typer av skor, därför är det viktigt att regelbundet rengör dina läderskor. Använd en torr borste och en mild tvållösning. Man kan också använda läderbalsam för att få bort fläckar, var dock försiktigt, gnuggar du får hört kan lädret ta skada. Guide om vård av läderskor https://www.skolyx.se/content/74-guide-rengoera-varda-och-putsa-glans-pa-laederskor

Rengöra mockaskor

Mocka är ett vida känt material som är svårt att hålla rent. Om du upptäcker skav eller vattenmärken, smuts, fläckar eller annat på dina mockaskor är det bra att rengöra dem. Du kan ta hjälp av dessa tips.

Används gärna en mockaborste eller en mjuk handduk som du torkar bort smutsen med. Tänk på att torka ”medhårs” med materialet.

Använd mockagummi (suddgummi funkar också bra) för att skrubba bort fläckar på ytan.

Om det är riktigt envisa fläckar kan man använda en trasa som du fuktar med vitvinsvinäger och skrubba materialet.

Rengör skor med stickat material

Stickat material är extra känsligt och kräver mycket omsorg när det skall rengöras. Blanda vatten och ett milt rengöringsmedel. Använd inte starka rengöringsmedel eller blekmedel då det kan skada materialet. Ta en ren trasa och skrubba in den milda tvållösningen i materialets riktning.

Guide om sneaker rengöring https://www.sportamore.com/se/article/sa-haller-du-dina-sneakers-vita-och-frascha